EL-GO/M moped, négykerekű

el_go_haromISO kód / Cikkszám: ISO kód – 12 16 06 03 03 002

Az eszközt úgy tervezték, hogy segítse az Ön közlekedését, házon belül és a szabadban egyaránt. Az EL-GO típusú moped „B” -osztályba sorolt, azaz megfelelően kompakt és irányítható moped, amely alkalmas egyes belső terekben való használatra és képes egyes külső akadályok leküzdésére is.

Termékünk segítségével nagyobb távolságot tehet meg, mint a hagyományos kerekesszékkel. Kis méreténél fogva mozgékony, ezért a lakásban és azon kívül, hosszabb távon is kényelmes közlekedési lehetőséget biztosít. A kényelmes be- és kiszállás érdekében a szék ülése kifordítható, kartámaszai felhajthatók. A kezelőszervek működtetéséhez mindkét karra szükség van, ezért alsóvégtag sérülteknek, vagy nehezen járóknak ajánljuk. A négy kerék nagyobb stabilitást biztosít az eszköznek.  A biztonságos közlekedést biztosító elemek: akkumulátorról működő első világítás, első és hátsó irányjelző lámpák, automatikus motorfék, hangjelző.

Az EL-GO/M moped mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, önerejéből 10 km/óra sebességgel gyorsabban haladni nem képes, gépi meghajtású kerekesszéknek minősül. Az ilyen eszközzel közlekedő személy közúton gyalogosnak minősül, rá a KRESZ gyalogosra vonatkozó szabályai vonatkoznak!

Műszaki adatok:

 • Beülőszélesség: 45-62 cm között fokozatmentesen állítható
 • Padlómagasság: 4,8 cm
 • Maximális sebesség: 6 km/h
 • Kapaszkodó képesség: 15%
 • Max. járdaszegély: 7,8 cm
 • Fordulókör sugara: 108 cm
 • Önsúlya: 88 kg
 • Terhelhetőség: 120 kg, a kosáré további 15kg
 • Egy feltöltéssel (a terepviszonyoktól és a terheléstől függően) kb. 30 km-t tud megtenni.
 • Méretei (H*SZ*M): 136,5*61*99 cm
 • Akkumulátor: 2db 12 V

 

Indikáció:

Olyan önálló életvitelt folytató, műlábbal és ortézissel is tartós kültéri járásra képtelen mozgáskorlátozott személy részére, aki más módon önerőből, biztonságosan, az esetleges akadályokat legyőzve a mindennapi életvitelhez szükséges távolságot megtenni képtelen.

Szakképesítési követelmény:

fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakképesítéssel rendelkező szakorvos, rehabilitációra alkalmas rendelési helyen, ahol az eszköz kipróbálása és betanítása biztosított (gyógytornász vagy ergoterapeuta jelenléte biztosított).

 

Támogatás nélküli fogyasztói ár Kihordási idő Közgyógy ellátás  Térítési díj
438 150.- FT 96 hónap Igen 87 630.- FT

Az alábbi eszközök kihordási időn belül párhuzamosan nem rendelhetőek:

– Aktív kerekesszék (12 21 06 09) és moped vagy motorkerékpár (12 16)

– Elektromos utcai kerekesszék (12 21 27 03 06) és moped vagy motorkerékpár (12 16).

Az eszköz ártámogatással történő rendeléséhez az egészségbiztosító ellenőrző főorvosának ellenjegyzése szükséges.

Kérdéseivel kérem hívjon bennünket bizalommal!