Javítási vények követelményei

Javítási vények kötelező tartalmi elemei:

OEP honlapjához kattintson ide!

Két egyszerűbb példa a megfelelően kitöltött vényekről:

 

 

A rendelet alapján:

A netjogtár honlapjához kattintson ide!

Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter 14/2007.(III./14.) EÜM rendeletének 12. § (2) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik:

 

“A társadalombiztosítási támogatással rendelt gyógyászati segédeszköz javítását a kezelőorvosnak vagy a háziorvosnak vényen kell rendelnie az eszköz pontos megnevezésének és a hiba jellegének feltüntetésével.”

 

Amennyiben több hibajelleg merül fel a vény felírása során, úgy azokat egy receptre kell felírni.

Az akkumulátorok rendelése viszont külön receptre történik, ebben az esetben két vényre lesz szükség.

Kérjük a javítási vényre az eszköz típusát és gyártási számát is szíveskedjenek felírni.

A recept(ek) felírása a hibák jellege alapján történik, a felírt vény birtokában kell jelentkezni a javítás igényével telefonon vagy e-mailben. Ettől a bejelentéstől számítjuk a munkát megrendeltnek, viszont a vényt nem kell postázni, azt az ügyfél tartózkodási helyén vesszük át a munka elvégzésekor.

Amennyiben a szükséges adatok nem találhatók meg a vényen, azt érvénytelennek kell tekinteni, ezért nem lehet az alapján gyógyászati segédeszközt kiadni vagy javítást végezni.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nagyon szigorúan ellenőrzi a vényeket, nem csak tartalmilag, de alakilag is. Így mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ügyfeleink megfelelő vényekkel jelentkezzenek javításra, hiszen ez mindannyiunk érdeke.